Traditioner

Diskoteksfest
Hvert år i november/december holder Spireloppen diskoteksfest. Vi har disko-lys, drinks og snacks på bordene. Der er fed musik i højttalerne. Alle kommer i lækkert out-fit. Eftermiddagen bliver krydret med forskellige lege.

Dyredag
2 dage hvert år op til Kr. Himmelfartsdag kan børnene tage deres kæledyr med i skole/SFO. Større dyr som heste, hunde, får o.s.v. skal fremvises af en voksen og kan ikke overnatte på skolen. Alle smådyr kan overnatte i vores ”stald”.

Forældrekaffe
Der er kaffe/te på kanden hver dag, når forældre kommer for at hente deres barn/børn. Så der vil være mulighed for en hygge-sludder med andre forældre der venter på deres barn/børn. Personalet prioriterer det højt, at denne stund foregår i en hyggelig og rolig atmosfære.

Løvfaldstur
I oktobermåned arrangeres en tur til Vejrhøjskov for at opleve efterårsskoven. Forældre har ofte afleveret kager, som medbringes, og de henter så deres barn/børn på stedet, hvor kaffen/teen er klar, og måske er der stadig kage tilbage. Vi leger og går på opdagelse i skoven. Traditionen er også at vi alle går op og ”bestiger” Vejrhøj. Der er tre faste ting vi nyder at opleve deroppe:

  • tælle trappetrin
  • finde og se Storebæltsbroen
  •  rulle ned af højen

Børnene bliver afhentet af forældrene i skoven.

Musikfestivaluge
Det er ikke at forveksle med MGP, men en hyggelig og krævende uge, hvor børnene får lov til at optræde med deres egen musik eller karaoke på scenen. Der bliver øvet på sang hele ugen og lagt koreografi. Ugen slutter med optræden om fredagen for forældrene, bedsteforældre og andre interesseret.

Skov- og strandtur
Når varmen har fået fat – i maj/juni måned – drager børn og personale til Høve strand, hvor de tilbringer eftermiddagen med at klatre i træer og at lege ved vandløb og i sandet. Forældrene møder op på stranden med madkurv, så dagen sluttes af med fælles spisning af medbragt mad.