Dagligdagen

 Dagligdagens pædagogiske praksis tager sit udgangspunkt i Skovbørnehavens Læreplan og årstiden og vejret bestemmer om vi er inde lidt af dagen eller ude hele dagen.

Aktivitetsplan for ugens program opsættes fysisk i dueslag og uploades desuden til hjemmeside og ForældreIntra sammen med den Daglige Leders Fredagsbrev til forældrene.

Pr.01.01.2020 – Kl.06.00 åbner vi Skovbørnehaven – i sommerhalvåret udendørs og i vinterhalvåret indendørs.

Fra børnene kommer og til kl. ca. 8.00 har børnene mulighed for at spise deres medbragte morgenmad.

Morgenen giver også mulighed for at lave konstruktionslege, kreative aktiviteter og rolle-/regellege på området ved Skovbørnehaven.

Kl. 09.00 slås der på klokken og alle børnene samles på græsplænen bag Skovbørnehaven. Vi starter med en sangleg og slutter af med rim/remser eller en aktivitet hvorefter vi samles i de aldersopdelte grupper og giver relevante beskeder for dagen.

kl.09.30-11.30 er vi inddelt i vores aldersopdelte grupper og formiddagens planlagte aktivitet(er) påbegyndes. De 3 årige er Stjernebørn, de 4 årige er Månebørn og de 5 årige er Solbørn.

Kl. ca. 11.30 spiser vi frokost, når alle er samlet i Skovbørnehaven – børnene har faste pladser under halvtagene medmindre nogle grupper er på ture og spiser frokost der.

Kl. ca. 12.00 siger vi godnat til sovebørnene i vores shelter bag Skovbørnehaven. Fra middag og resten af dagen har børnene mulighed for at lege på kryds og tværs af grupperne samt igangsætter personalet aktiviteter.

Kl. ca. 14.00 siger vi godeftermiddag til sovebørnene og vi samles alle sammen og spiser fra madkassen.

Hver fredag laver vi bålmad som ofte er med urter, planter, grøntsager o.lign. fra haven, skoven eller området. Det er en smagsprøve på forskelligartet mad – så madpakken skal stadig medbringes til denne dag.

Vi benytter desuden Odsherred Naturskole, laver projekter på tværs af grupperne, har motorik i Baunen på skolen, tager på bus- og togture og laver aktiviteter med forskelligt fokus – lige fra sprogstimulering til naturvidenskab.