Dagligdagen

Dagligdagens pædagogiske praksis tager sit udgangspunkt i Skovbørnehavens Læreplan og årstiden. Vi er ude det meste af dagen så længe det giver mening. Vejret bestemmer nogle gange om vi er inde noget af dagen.

 

Info vedrørende dagligdagen ( f.eks. ugeplaner, info om sygdom, ferietilmelding og meget mere) sendes ud på intra. Hvis i holder fri eller er syge, sendes en besked til Skovbørnehavens telefon (24656841)

 

Man skal have madpakke med til hele dagen. Det er både hvis man skal have sin morgenmad i børnehaven og eftermiddagsmaden. Frokosten skal selvfølgelig også være der og må meget gerne bestå af et varieret måltid til en dag udenfor.

Skovbørnehaven åbner kl. 6 – i sommerhalvåret udendørs og i vinterhalvåret indendørs. Morgenen giver også mulighed for at lave konstruktionslege, kreative aktiviteter og rolle-/regellege på området ved Skovbørnehaven.

Ca. kl. 09.00 er vi inddelt i vores aldersopdelte grupper og formiddagens planlagte aktivitet(er) påbegyndes. De 3 årige er Stjernebørn, de 4 årige er Månebørn og de 5 årige er Solbørn.

Ca. kl. 11.00 spiser vi frokost. Oftest i vores egne grupper.

Ca. kl. 12.00 siger vi godnat til sovebørnene i vores shelter bag Skovbørnehaven. Fra middag og resten af dagen har børnene mulighed for at lege på kryds og tværs af grupperne.

Ca. kl. 14.00 siger vi godeftermiddag til sovebørnene og spiser eftermiddagsmad.

Hver fredag laver vi bålmad. Nogle gange er det en smagsprøve og andre gange en måltid – Derfor skal madpakken til frokosten stadig medbringes til denne dag.

Vi benytter desuden Odsherreds tilbud til dagsinstitutioner (Gennem tiden har det blandt andet været samarbejde med naturvejleder, kunstprojekter, læsefestival og meget mere) Vi laver projekter på tværs af grupperne, har motorik i Baunen på friskolen, tager på bus- og togture og laver aktiviteter med forskelligt fokus – lige fra sprogstimulering til naturvidenskab.